Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: Dosarul pe numele lui Petrenco este o sperietoare pentru ceilalți deputați

27 mar. 2014,, 17:45   Politică
6962 1
Foto: hotnews.md
Intentarea dosarului penal pe numele deputatului comunist Grigore Petrenco denotă faptul că politicienii au început deja lupta politică și încearcă să transmită un mesaj clar celor care opun rezistență guvernării. De această părere este preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, solicitat de NOI.md să comenteze situația din jurul dosarului Petrenco.

Potrivit juristului, cazul Petrenco se înscrie în practica justiției selective existente în Republica Moldova. Mai mult, acesta se arată convins că intentarea dosarelor penale va lua amploare în pragul campaniei electorale.

„În Moldova, justiția selectivă este în vogă și ceea ce se întîmplă în cazul Petrenco face parte din această paradigmă. La noi, nu toți sînt egali în fața legii. Este o încercare de a le pune călușul în gură celor care nu le convin. Intentarea dosarului penal va lua amploare în apropierea scrutinului electoral, va fi un fenomen obișnuit. Vor fi caraghioși, dacă vor încerca să ne spună că toți sînt egali în fața legii. Dar ce se întîmplă cu acele dosare intentate în urmă cu doi ani pe numele unor miniștri?”, se întreabă juristul.

În opinia lui Ion Dron, reprezentanții coaliției de guvernare încearcă să le transmită un mesaj și celor din interiorul Coaliției. „Este un mesaj foarte periculos. Nu știu dacă merită sau nu Petrenco să fie adus în fața justiției, dar dacă merită, atunci și în cazul multor miniștri ar trebui să se întîmple același lucru. Un astfel de dosar este o sperietoare și pentru cei din cadrul Coaliției. Este o încercare de a-i ține în chingi pe ceilalți”, a precizat Dron.

Menționăm că Grigore Petrenco este acuzat de Procuratura Generală de faptul că ar fi prezentat informații false în declarația cu privire la venituri și proprietate. Deputatul a declarat anterior că dosarul pe numele său este o comandă politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?