Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Comuniștii cer AUDIEREA lui Leancă și Gherman în Parlament

20 mar. 2014,, 10:33   Politică
3815 5
Foto: privesc.eu
Membrii fracțiunii comuniștilor au solicitat în cadrul ședinței de astăzi a legislativului audierea premierului Iurie Leancă și a ministrului de externe, Natalia Gherman, în legătură cu decizia autorităților moldovenești de a se alătura sancțiunilor impuse de UE foștilor oficiali ucraineni, dar și a celor ruși.

Potrivit deputatului Grigore Petrenco, decizia respectivă a fost luată fără a fi examinată în plenul Parlamentului sau la ședințele Guvernului.

„Ieri seara am aflat despre declarația de la Bruxelles a oficialului Catherine Ashton cu privire la aderarea unor state din UE la măsurile luate împotriva Rusiei. Ashton a menționat că printre statele respective este și Moldova. Ne interesează cine a luat această decizie? Ea nu a fost a discutată nici la guvern și nici la parlament. Solicităm audierea premierului Leancă și a ministrului de externe, Gherman, în Parlament. De ce aflăm despre această decizie a Moldovei de la Catherine Ashton? Cine poate să ne spună?”, a spus indignat Petrenco.

Menționăm că autoritățile au anunțat astăzi că s-au alăturat sancțiunilor aplicate de UE în raport cu foștii oficiali ucraineni. Potrivit autorităților, decizia respectivă nu vizează deocamdată și demnitarii ruși.

Solicitarea comuniștilor nu a întrunit numărul necesar de voturi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?