X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nicolae Seredneac: Este injust să comparăm maxi-taxiurile cu camioanele pentru animale (VIDEO)

18 mar. 2014,, 10:16   Societate
4637 1
Foto: noi.md
„Bădărănia şi incultura şoferilor nu mai poate fi tolerată, în această problemă trebuie făcută ordine şi disciplină. Însă nu putem uita că şoferii sînt sînge din sîngele societăţii”, a spus, intervievat de NOI.md, directorul întreprinderii de transport „Auto-Rapid”, membru al Uniunii Transportatorilor din Republica Moldova, Nicolae Seredneac, continuînd discuţia pe marginea problemelor şoferilor de maxi-taxi.

El a precizat că la întreprinderea pe care o conduce, înainte de a fi angajaţi, toţi şoferii fac cunoştinţă şi semnează o instrucţiune specială, unde sînt clar stipulate regulile de conduită.

„Li se interzice strict să fie grosolani cu pasagerii, să le returneze banii pentru călători şi să-i dea jos pe cei care nu le sînt pe plac etc. Sînt suficiente cîteva plîngeri din partea cetăţenilor la adresa unui şofer şi noi ne despărţim fără regrete de el. Însă nu trebuie să uităm că cultura şoferilor reflectă cultura generală a societăţii noastre. Cu toate acestea, trebuie făcută ordine”, susține specialistul.

Proprietarul întreprinderii nu a trecut cu vederea nici problema pasagerilor care circulă în picioare. Aici el vede nu vina, ci mai degrabă necazul şoferului. El a amintit că, în toată lumea, în orele de vîrf, transportul de pasageri este arhiplin. Cum să procedeze şoferii rutelor care nu sînt deservite de alt transport, se întreabă retoric interlocutorul. Să lase oamenii în staţii? Să nu-i ia pe cei care votează pe drum, inclusiv pe cei cu copii?

„Mai este straniu şi altceva. Cînd doar începeam activitatea în 1989, călătoria în autobuzele din capitală costa 5 copeici, iar în maxi-taxiuri – 15 copeici şi nimeni nu se indigna ca acum. Haideţi să ne închipuim că o călătorie la Moscova sau la Bucureşti cu avionul va costa la fel ca cea cu trenul. Foarte curînd, operatorii aerieni vor fi sufocaţi de fluxul doritorilor de a beneficia de serviciile lor şi atunci el la fel vor fi învinuiţi de toate păcatele de moarte”, a continuat întreprinzătorul.

Administratorul a pus şi o altă întrebare: a văzut cineva ca şoferul de maxi-taxi să iasă de la locul de muncă şi să împingă pasagerii în automobil?

„E deosebit de supărător cînd transportul nostru este comparat cu camioanele pentru animale. Noi trecem anual (iar acum de două ori pe an) revizia tehnică, inclusiv testarea sistemelor de evacuare a gazelor de eşapament. Totodată, noi utilizăm automobile de marca „Mercedes”. Și dacă e să comparăm confortul automobilelor noastre cu condiţiile din autobuzele şi troleibuzele care circulă prin Chişinău, atunci comparaţia va fi în favoarea noastră”, a conchis Seredneac.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?