X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Vladimir Ceban: "Moldova are nevoie de o poziție mai activă a societății în lupta cu drogurile"

5 dec. 2023,, 05:30   Societate
2421 0

În Moldova nu există o opinie publică privind lupta împotriva drogurilor.

O astfel de opinie a exprimat fostul șef al Direcției antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Vladimir Ceban, la emisiunea "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

Potrivit lui, despre acest subiect se vorbește și se discută, dar dacă e să vorbim anume despre o opinie publică, care să stimuleze întreprinderea anumitor acțiuni în această direcție, noi nu avem, ca atare.

"Pentru că se vorbește o zi-două, apoi toată lumea din nou se retrage. Va fi o reținere mare, din nou discuții, discuții și din nou totul se uită", a spus Vladimir Ceban.


Fostul șef al Direcției antidrog a recunoscut că în cariera sa, o sursă de motivație și de încredere în faptul că munca sa are sens, au fost oamenii apropiați care sufereau de această problemă și el știa ce înseamnă asta.


Vorbind despre deciziile și experiențele în lupta împotriva drogurilor care l-au influențat ca persoană, Vladimir Ceban a spus, că din toate el a cumulat experiența.

"Am lucrat în diferite servicii înainte și am acumulat o anumită experiență", a precizat el.

Fostul șef al Direcției antidrog, Vladimir Ceban, a recunoscut că în timpul activității sale în lupta împotriva traficului de droguri nu a trebuit niciodată să facă compromisuri în timpul dilemelor morale.

În același timp, el a atras atenția asupra problemei remunerării financiare scăzute a colaboratorilor poliției și asigurării securității acestora, deoarece în timpul activității lor se confruntă cu riscuri profesionale ridicate, se pot înțepa întîmplător în timpul perchezițiilor sau în timpul găsirii ascunzătorilor, seringilor aruncate de către dependenții de droguri care ar putea avea SIDA etc.

"În serviciul de combatere a traficului de droguri, oamenii ar trebui să beneficieze de o protecție mai mare", a declarat Vladimir Ceban.

3
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?