Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Site-urile NATO atacate de hackeri

16 mar. 2014,, 14:24   Externe
6229 2
Foto: blogspot.com
Mai multe site-uri ale NATO au fost vizate de un atac cibernetic în cursul nopţii de sîmbătă spre duminică, anunţă Reuters.

Aceste site-uri au fost ţinta unui «atac cibernetic de tip Distributed Denial of Service (DDoS)», a precizat purtătoarea de cuvînt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

Un atac de tipul DDoS implică un număr foarte mare de accesări, într-o perioadă foarte scurtă, adresate unui singur server sau adrese web. La ora 00.15, GMT era imposibilă accesarea paginii de start a site-ului nato.int.

În timp ce specialiştii Alianţei lucrau pentru a restabili funcţionarea normală a site-urilor, Oana Lungescu a subliniat că atacul nu a afectat «integritatea sistemelor NATO» şi nu a avut «impact operaţional».

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvînt nu a făcut precizări în legătură cu posibila origine a acestui atac care a avut loc cu cîteva ore înainte de începerea referendumului din Crimeea.

Site-ul unei mişcări din Ucraina intitulată «Cyber Berkut» a revendicat, totuşi, această acţiune, atrăgînd atenţia că «nu tolerează ca trupele NATO (...) să ocupe patria» ucraineană.

Activiştii «Cyber Berkut» ar putea fi responsabili pentru atacurile din ultimele săptămîni asupra a zeci de site-uri ruse. Numele lor este inspirat de la unităţile ucrainene de elită, aflate în subordinea Ministerului de Interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?