Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Rada a aprobat PLANUL DE RĂSPUNS la acțiunile trupelor ruse (DOC.)

2 mar. 2014,, 12:48   Externe
28812 39
Foto: cit.ua
Rada Supremă a aprobat decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind măsurile asociate cu amenințarea de agresiune militară rusă pe teritoriul Ucrainei, a declarat secretarul CNSA Andrei Parubii la un briefing în parlament.

Potrivit acestuia, planul de acțiune include șase puncte. Primul implică plasarea în alertă a tuturor unităților militare din Ucraina. La al treilea punct Ministerul Apărării este obligat să organizeze exerciții militare cu persoanele supuse serviciului militar. Al patrulea punct obligă Cabinetul de Miniștri să asigure baza financiară și logistică pentru activitățile menite să păstreze integritatea Ucrainei.

Punctul cinci obligă Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei să facă apel la SUA și Marea Britanie cu rugămintea de a contribui la păstrarea integrității teritoriale a Ucrainei , după cum prevede Memorandumul de la Budapesta, care a fost semnat de către aceste țări .

Punctul șase obligă MAI să asigure o protecție sporită a instalațiilor energetice și a infrastructurii.

În plus, se presupune crearea unui stat-major operațional, care va monitoriza situația, în componența căruia vor intra reprezentanții tuturor organelor de drept , precum și reprezentanții Consiliului de Miniștri din Crimeea și administrației de stat din Sevastopol.

În plus, Planul de acțiune conține un punct secret, care este desemnat ca al doilea în decizia Radei Supreme.

"Ministerul Apărării din Ucraina mobilizează acele persoane supuse serviciului militar, de care în momentul de față are nevoie. Rugăm toate persoanele chemate de Ministerul Apărării să se prezinte în locul și la ora indicată de Comisariatul militar", - a rezumat Parubii.

Amintim, la 1 martie, Consiliul Federației a aprobat în unanimitate introducerea trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?