Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Vînătorii lucrează activ pentru viitoarele trofee

1 mar. 2014,, 16:30   Societate
4270 0
Foto: euronews.net
„Ianuarie, februarie și martie este cea mai grea perioadă pentru animalele care populează pădurile și cîmpiile noastre, de aceea membrii Societății Vînătorilor și Pescarilor din Moldova fac tot posibilul pentru a facilita la maximum viața animalelor”, a relatat pentru NOI.md președintele Societății, Oleg Ciocoi.

Interlocutorul a explicat că, folosindu-se de experiența și cunoștințele acumulate pe parcursul a mai multor ani, specialiștii în domeniu asigură cu regularitate animalele cu hrană, adaugă după caz noi uluce și șoproane. O metodă eficientă de hrănire a animalelor pe timp de iarnă o reprezintă remizele – mic petec de pădure sau tufișuri plantat cu soris (hibrid dintre orez și sorgo), porumb, floarea soarelui, sorgo.

„Amatorii noștri de vînat păsări de apă deja demult au apreciat avantajele instalării unor cuiburi suplimentare artificiale pentru gîștile și rațele migratoare. Astfel, mai multe familii de păsări care se opresc pentru odihnă pe lacurile noastre rămîn aici, dacă găsesc în stuf locuri comode pnetru cuibărit. Și dacă înainte trebuia mereu să le amintim și chiar să le cerem vînătorilor să facă acest lucru, acum ei se ocupă de aceasta cu plăcere”, a menționat Oleg Ciocoi.

„Bineînțeles, în afară de asta îndeplinim și lucrul noastru principal: împușcăm cîinii și pisicile fără stăpîn, vulpile, ciorile sure și coțofenele. Tot mai des cu această problemă apelează primarii satelor. În acest caz noi trimitem brigăzi speciale cu cîini pregătiți. În luna martie vulpile se vor ascunde în vizuine, iar în acest caz vom folosi cîinii de vizuină. De altfel, duminică, în Centrul de pregătire a vînătorilor de la Schinoasa societatea noastră organizează un concurs special, în cadrul căruia cîinii de vizuină vor fi testați. Pentru aprecierea capacităților de vînătoare ale cîinilor am invitat un expert din Ucraina. Invit toți doritorii să viziteze acest concurs. Nu veți regreta, este o priveliște extraordinară”, a conchis Oleg Ciocoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?