Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Grecia va deveni cea mai populară destinaţie a noului sezon turistic pentru cetăţenii moldoveni (VIDEO)

25 feb. 2014,, 12:46   Societate
3173 0
Foto: noi.md
Această destinaţie a turismului extern al Moldovei devine tot mai populară. În ultimii cinci ani, potrivit Agenției Turismului, numărul cetățenilor țării noastre care pleacă în vacanțe în Grecia a crescut de 10 ori.

„Dacă în anul 2009 în Grecia au plecat 811 turiști, atunci, conform datelor pentru anul trecut, această destinaţie au ales-o deja 8700 de persoane, a comunicat pentru NOI.md directorul general al Agenției Turismului, Nicolae Platon. Situația economică i-a obligat pe operatorii de turism din Grecia să reducă considerabil prețurile pentru a atrage turiștii străini, ceea ce a făcut ca sejururile în Grecia să aibă un preţ destul de accesibil. Sînt deja oferte foarte atractive pentru noul sezon turistic. În Moldova există posibilitatea deplasării cu avionul, dar turiștii pot ajunge la destinație şi cu propriul transport”.

În clasamentul țărilor preferate de turiștii moldoveni figurează, de asemenea, Turcia, Bulgaria și România.

„Anul trecut, în Turcia s-au odihnit 57.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, în Bulgaria ‒ 52.000, în Romania ‒ aproximativ 12.000. O asemenea destinaţie ca Egiptul, în ciuda reducerii semnificative a prețurilor sejururilor, a înregistrat un declin. Comparativ cu anul 2009, anul trecut au optat pentru această destinaţie de 3 ori mai putini turişti”, a menţionat Nicolae Platon.

Foarte promițătoare, dar încă puțin explorată de turiștii moldoveni este Italia. Potrivit lui Nicolae Platon, această situație este condiționată de politica prețurilor operatorilor aerieni, căci 60% din prețul sejurului îl constituie biletul de avion. În cazul în care vor apărea curse charter speciale spre Italia, fluxul turiștilor din Republica Moldova spre această țară va crește considerabil.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?