X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 135
Transnistria stiri: 1410

Semnal de alarmă în Grecia: De la ce vine pericolul

3 mai. 22:30   Externe
3114 0

Grecia trage un semnal de alarmă cu privire la amenințarea incendiilor forestiere de amploare. Autoritățile din această țară au început deja să se pregătească pentru acest pericol și să ia măsuri suplimentare.

Din cauza schimbărilor climatice, incendiile de pădure devin din ce în ce mai periculoase în sudul Europei, așa că, pe măsură ce se apropie vara, Grecia a elaborat o nouă doctrină pentru a limita pierderile, a trimite o mașină de pompieri suplimentară la fiecare incendiu nou, a accelera sprijinul aerian și a curăța pădurile.

Cu toate acestea, pompierii și experții au declarat că inițiativa nu va rezolva deficiențele în planificarea și prevenirea incendiilor, astfel că pe Grecia o așteaptă mai multe distrugeri, relatează Noi.md cu referire la unian.net.

"Ne ținem de o doctrină care insistă să stingem incendiile în loc să adoptăm o strategie integrată pentru a le gestiona", a declarat Theodore Giannaros, meteorolog la Observatorul Național din Atena.

Grecia a lansat licitații pentru a cumpăra peste 1.000 de mașini de pompieri, șapte avioane DHC-515 și intenționează să instaleze detectoare de fum. Anul trecut, valul de căldură a provocat incendii de pădure în zone mari din Portugalia, Franța, Spania și Italia, provocînd moartea a zeci de persoane.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?