X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Medvedev a calificat situația din Ucraina drept periculoasă pentru Rusia

24 feb. 2014,, 15:04   Externe
4392 0
Foto: ruvr.ru
Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, a declarat că situația actuală din Ucraina prezintă pericol pentru interesele naționale ale Rusiei. După cum informează agenția "Interfax", la 24 februarie, şeful Guvernului rus a adăugat că Moscova își face griji pentru viața și sănătatea cetățenilor ei aflaţi în Ucraina.

Medvedev a menţionat că anume acesta a fost motivul pentru care a fost luată decizia de a fi rechemat pentru consultări ambasadorul Rusiei în Ucraina, Mihail Zurabov. "Nu eu trebuie să vă spun ce înseamnă acest lucru în practica diplomatică", a spus prim-ministrul.

Premierul a menţionat că el nu vede acum parteneri legitimi în Ucraina, cu care ar putea stabili un dialog. "Dacă e să-i considerăm oameni de stat pe acei care umblă prin Kiev cu cagule negre şi cu automate Kalașnikov, atunci cu un astfel de guvern ne va fi dificil să lucrăm", a adăugat Medvedev.

Recunoașterea legitimității Radei Supreme create de deputaţi în ultimele zile de către organele altor țări a fost numită de către prim-ministru "aberații ale conștiinței", comunică RIA Novosti. Moscova, potrivit lui Medvedev, va fi gata să reia relațiile cu Ucraina, în cazul în care acolo va apărea o "putere normală, modernă, bazată pe legi și Constituție".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?