Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Termen mai mic pentru depunerea cererilor la CEDO

16 feb. 2014,, 10:00   Societate
10551 0
Foto: politik.md
Termenul de depunere a unei cereri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului va fi redus de la 6 luni la 4 luni. În acest sens, Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede ratificarea Protocolului nr. 15 de modificare a Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, încheiat la Strasbourg la 24 iunie 2013.

Potrivit ministrului Justiției, Oleg Efrim, scopul adoptării acestui protocol a fost de a identifica soluţii adecvate, care ar asigura eficacitatea funcţionării pe termen lung a mecanismului de protecţie instituit prin Convenţia Europeană.

În acest context, documentul intervine prin următoarele amendamente-cheie la Convenţia Europeană: reduce termenul de depunere a unei cereri la Curtea Europeană de la 6 luni la 4 luni; înlocuieşte limita de vîrstă prevăzută, actualmente, pentru exercitarea mandatului de judecător la Curtea Europeană, cu plafonul mai mic de 65 la data la care aceştia sînt înaintaţi drept candidaţi; modifică criteriul de admisibilitate „dezavantaj nesemnificativ”, pentru a preveni respingerea unei cereri etc.

Ratificarea de către Republica Moldova a Protocolului nu presupune modificarea sau completarea cadrul normativ intern, iar implementarea acestuia nu necesită alocaţii financiare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?