X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Instanța l-a obligat pe Kliciko să dea socoteală pentru distincțiile de stat germane

15 feb. 2014,, 11:12   Externe
6225 3
Foto: polit.ru
Tribunalul administrativ regional Poltava l-a obligat pe șeful fracțiunii de opoziție "UDAR", Vitali Kliciko, să explice circumstanțele în care a fost decorat cu ordinul "Pentru Merit" al Republicii Federale Germania, informează ediția "Legea și afaceri".

Curtea a satisfăcut cererea deputatului consiliul municipal Zinkovsk, Serghei Salo. Salo a trimis anterior o cerere corespunzătoare personal lui Kliciko, dar opoziționarul a refuzat să-i furnizeze informații.

Curtea a explicat decizia sa prin importanța publică a acestor date, care trebuie să fie transmise în modul prevăzut de lege.

La sfîrșitul lunii ianuarie, Curtea Administrativă Districtuală Kiev l-a obligat pe Kliciko să publice informații cu privire la dreptul său de ședere permanentă în Statele Unite și Germania. Astfel, înainte de a intra în politică, șeful formațiunii "UDAR" o lungă perioadă de timp a trăit în afara Ucrainei. Această circumstanță l-ar putea împiedica pe viitor pe Kliciko să candideze la președinția Ucrainei, deoarece, în conformitate cu legile locale, șef al statului poate deveni un cetățean al țării, care a trăit în mod continuu cel puțin zece ani pe teritoriul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?