X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Timoșenko este gata să discute cu Ianukovici GARANȚIILE SECURITĂȚII sale după demisie

15 feb. 2014,, 14:33   Externe
8507 4
Fotо: obozrevatel.com
Fostul prim-ministru Iulia Timoșenko consideră că singurul subiect posibil al negocierilor opoziției cu președintele Viktor Ianukovici sînt condițiile demisiei sale.

Timoșenko a spus acest lucru într-un interviu exclusiv pentru ZN.UA.

"Avînd în vedere maximalismul lui Ianukovici în tendința de a stăpîni țara, avînd în vedere nivelul de monopolizare a puterii, care este concentrată în mîinile sale, spațiul de compromis poate apărea doar sub influența a trei factori: puterea revoltei populare, eficiența sancțiunilor internaționale și investigațiilor internaționale anti-corupție împotriva familiei sau de a găsi forme de adresare la Curtea Penală Internațională, fără ratificarea Statutului de la Roma", - scrie Timoșenko.

Potrivit ei, pentru a activiza fiecare dintre aceste direcții, opoziția împreună cu Maidanul ar trebui să creeze grupuri de înaltă eficiență și de acțiune directă.

"Sîntem datori să oferim revoltei populare o putere reînnoită, reprezentanții noștri trebuie să "trăiască" la Bruxelles și Washington, pînă cînd vom obține sancțiuni reale, trebuie să începem discuția cu persoanele competente cu privire la modalitățile de a obține examinarea crimelor împotriva umanității la Curtea Penală Internațională. Toate aceste lucruri încă nu este tîrziu să le punem în aplicare", - a subliniat Timoșenko.

"Trebuie să acționăm într-o direcție diferită și mai eficient, și profesionist, în planul celor trei factori concomitent, și cînd Ianukovici va fi gata pentru negocierile reale, ele ar trebui să înceapă și să se termine repede. Unicul subiect de negocieri cu el sînt condițiile plecării sale de la putere și garanțiile protejării familiei sale. Sînt gata să particip la aceste negocieri", - a subliniat fostul premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?