Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Savant: Vom descoperi extratereștri inteligenți pînă în anul 2040

13 feb. 2014,, 00:25   Ştiinţă şi IT
7590 4
Foto: mir24.tv
Unul dintre cercetătorii curajosului proiect SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) susține că omenirera va reuși să detecteze viață extraterestră inteligentă în următorul sfert de secol.

Pînă în anul 2040, astronomii vor fi cercetat suficiente sisteme stelare pentru a avea șanse bune de a identifica semnale electromagnetice produse de civilizații extraterestre, susține Seth Shostak, cercetător în cadrul proiectului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), scrie space.com.

"Cred că vom găsi extratereștri în următorii 20 de ani", a susținut Seth Shostak în cadrul unei conferințe de presă.

"În loc să ne uităm la cîteva mii de sisteme stelare, situație în care ne aflăm în prezent, ne vom fi uitat la poate un milion de sisteme stelare peste 24 de an. Un milion ar putea fi numărul potrivit pentru a găsi ceva", crede "vînătorul de extratereștri".

Optimismul său se bazează pe descoperirile făcute de către telescopul spațial Kepler, care a arătat că galaxia Calea Lactee este plină de planete capabile să susțină viața așa cum o cunoaștem noi.

"Una din cinci stele are cel puțin o planetă unde viața ar putea părea. E un procent extrem de ridicat. Înseamnă că în galaxia noastră există zeci de miliarde de planete asemănătoare Terrei", explică Seth Shostak.

El și colegii săi sunt de părere că măcar o parte dintre aceste lumi găzduiescextratereștri inteligenți, care au dobîndit capacitatea de a trimite în cosmos semnale electromagnetice, pe care speră să le capteze și să le descifreze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?