Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Consecințele celei mai geroase nopți în Moldova

31 ian. 2014,, 12:32   Societate
7308 0
Foto: noi.md
Noaptea trecută a fost cea mai geroasă în Moldova de la începutul iernii. În unele raioane temperatura aerului a coborît sub minus 25 de grade Celsius.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore două persoane au fost spitalizate cu hipotermie.

S-a mărit și numărul persoanelor care au ajuns la centrul de plasament temporar al persoanelor fără adăpost. Ieri, acolo au fost cazate peste 100 de persoane, capacitatea centrului fiind de 67 de locuri. Potrivit administratorului centrului de plasament, Andrei Grec, pentru a asigura cazarea tuturor persoanelor, au fost create locuri suplimentare pe coridoare și în încăperi suplimentare.

„Oamenii sînt aduși în permanență. Pe așa ger noi le permitem persoanelor fără adăpost să rămînă aici și pe timp de zi”, a menționat Grec.

Punctele de încălzire deschise la Chișinău, Bălți și Ungheni au lucrat în regim non-stop și au deservit circa 1400 de persoane.

Pe traseele țării au rămas blocate 27 de mijloace de transport, inclusiv microbuze, camioane și ambulanțe. Automobilele au rămas blocate în raioanele Cahul, Criuleni, Orhei, Căușeni, Telenești, Dubăsari, Anenii Noi și Taraclia, precum și în municipiul Chișinău.

Din cauza vremii nefavorabile, fără energie electrică rămîn două localități din raionul Căușeni și Găgăuzia.

Potrivit meteorologilor, în zilele următoare vremea nu va suferi schimbări esențiale. Gerul va slăbi puțin în intensitate doar în zilele de odihnă, ca mai apoi să atingă minus 20 de grade noaptea și minus 15 grade ziua.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?