Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Natalia Gherman ATENȚIONEAZĂ Ucraina (VIDEO)

29 ian. 2014,, 11:47   Societate
7487 6
Foto: noi.md
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și-a manifestat nemulțumirea în legătură cu noile reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei, impuse de autoritățile din regiune. În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a spus că la moment au loc negocieri cu autoritățile din Ucraina atît în ce priveşte interzicerea traversării frontierei ucrainene pentru unii moldoveni, cît și referitor la obligativitatea prezentării sumei de 400 de euro la trecerea frontierei, transmite NOI.md.

“Vom continua abordarea acestui subiect în cadrul dialogului bilateral pe domeniile menționare între specialiști dintre cele doua state. Am insistat ca prevederile acestei hotărîri să nu fie aplicate asupra cetățenilor Republicii Moldova, în caz contrar Moldova va trebuie să se gîndească la anumite proceduri pe bază de reciprocitate. Nouă ni se pare că este vorba de lipsă de înțelegere. Dar ca toate aceste situații mai puțin plăcute să fie pe viitor evitate, există dialogul bilateral la care am recurs”, a spus Gherman.

Anterior, locuitorilor Moldovei care se deplasau cu mijloace de transport auto sau feroviar în regiune le-a fost interzis accesul pe teritoriul Ucrainei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?