X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Putin ar putea prelua conducerea Academiei de Științe

28 ian. 2014,, 03:06   Externe
4491 2
Foto: sweet211.ru
Academicianul Gennadi Osipov a propus ca conducerea Academiei de Științe a Rusiei să fie preluată de președintele FR. Această declarație el a sonorizat-o la ședința Prezidiului AȘR. Propunerea academicianului nu a fost examinată.

"Eu propun să ne adresăm la președintele FR, să restabilim vechea tradiție, potrivit căreia Academia era condusă de șeful statului", - a declarat Gennadi Osipov.

În prezent președintele Academiei de Științe a Rusiei este ales de Adunarea Generală a Academiei, candidaturile sunt coordonate de prezidiu. Înainte de reforma academiilor de științe, acesta, de asemenea, era confirmat de președintele FR, dar în noua lege nu este o asemenea prevedere. Din 2013 Academia de Științe este condusă de Vladimir Fortov.

Funcția de președinte al Academiei de Științe a devenit electivă în anul 1917. În anii 1724-1917 președinții Academiei de Științe din Petersburg erau numiți de către monarh.

Sociologul în vîrstă de 84 de ani, Gennadi Osipov a devenit membru titular al Academiei de Științe a Rusiei în 1991. El conduce Institutul pentru Studii Sociale și Politice a AȘR, Academia Rusă de Științe Sociale, Academia Internațională de Științe Sociale și Școala superioară de științe sociale moderne la Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?