Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Acces RESTRICȚIONAT în Ucraina pentru unii cetățeni ai Republicii Moldova

24 ian. 2014,, 16:38   Societate
8256 0
Foto: viza.md
Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iulian Groza a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov. Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, discuţiile s-au axat pe marginea problemelor apărute recent la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene. Asta după ce locuitorilor Moldovei care se deplasau cu mijloace de transport auto sau feroviar în regiune le-a fost interzis accesul pe teritoriul Ucrainei. Astfel, au fost înregistrate cazuri de reîntoarcere a de la frontieră a mijloacelor de transport cu mai mult de 5 pasageri.

În cadrul întrevederii, ambasadorul Ucrainei a admis că autorităţile competente pot să nu permită intrarea pe teritoriul Ucrainei în cazul persoanelor care nu indică scopul concret al călătoriei sau conducătorilor auto care nu posedă actele necesare pentru transportarea unui număr mai mare de 5 pasageri.

În aceste situaţii, cetăţenii au dreptul să solicite, iar autorităţile de frontieră ucrainene sînt obligate să prezinte, un document oficial care motivează refuzul de intrare pe teritoriul Ucrainei.

De asemenea, partea ucraineană a informat că unele restricţii ar putea fi cauzate de securitatea traficului auto, ca urmare a înzăpezirii şi poleiului pe drumurile spre direcţia or. Odesa şi Nikolaev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?