X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Legile ucrainene privind combaterea extremismului politic au fost aprobate de Comisia de la Veneția și OSCE

24 ian. 2014,, 11:48   Externe
5460 2
Foto: ru.tsn.ua
Instituțiile europene susțin așa-numitul „pachet de legi din 16 ianuarie” privind combaterea extremismului politic, deoarece normele legislației ucrainene corespund practicii europene și reprezintă „un răspuns civilizat al autorităților la dezordinile în masă”. O declarație în acest sens a fost făcută de directorul Institutului de Modelare Social Economică, Orest Sohar.

„Comisia de la Veneția a concluzionat că „interzicerea purtării măștilor și altor mijloace de mascare, care este stipulată în legile despre întruniri din mai multe țări, în principiu este îndreptățită”, a menționat expertul.

Orest Sohar a subliniat că legislația elaborată de Ucraina în această problemă în totalitate corespunde practicii europene, de aceea „pachetul de legi din 16 ianuarie” a fost aprobat de Comisia de la Veneția și OSCE.

Totodată, Sohar a precizat că orice guvernare întotdeauna luptă cu extremismul politic pentru menținerea ordinii în țară.

„Dacă la putere s-ar afla troica Kliciko-Iațeniuk-Tiagnibok, ei ar fi procedat la fel ca actuala guvernare, în conformitate cu practica europeană”, a spus politologul.

În opinia lui Sohar, adoptarea legilor privind combaterea extremismului politic este un răspuns civilizat al autorităților ucrainene la dezordinile în masă din centrul Kievului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?