Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Parlamentul a eliminat obstacolele din calea restituirii TVA clienţilor portului Giurgiuleşti

20 ian. 2014,, 12:13   Economie
4173 0
Foto: gifp.md
Parlamentul Republicii Moldova a eliminat impedimentele ce apar în calea procedurii de restituire a TVA de către stat agenţilor economici care beneficiază de serviciile Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti.

Reprezentanţii comisiei de profil a legislativului au explicat pentru agenţia „Infotag” că amendamentele legislative operate la sfîrşitul sesiunii de toamnă-iarnă stipulează că toate mărfurile introduse pe teritoriul portului, dar şi cele exportate de pe teritoriul acestuia peste hotarele Republicii Moldova acum sînt scutite de TVA.

Interlocutorul agenţiei a menţionat că precizarea efectuată de Parlament va simplifica situaţia numeroşilor clienţi ai portului, care întîmpină greutăţi la procedura de restituire a TVA.

Conform spuselor reprezentantului Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, legislativul le-a permis agenţilor economici care beneficiază de serviciile portului să efectueze achitările între rezidenţi, pentru mărfuri şi servicii în cadrul portului, nu doar în lei moldoveneşti, ci şi în valută liber convertibilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?