X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ex premierul României și soția sa au fost condamnați la închisoare

7 ian. 2014,, 00:24   Externe
6766 1
Foto: ziaruloval.ro
Fostul premier al României Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la 4 ani de închisoare cu executare şi 5 ani de interzicerea mai multor drepturi, în dosarul Zambaccian, în care a fost acuzat de şantaj şi luare de mită.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru şantaj. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, urmînd ca Adrian Năstase să o execute pe cea mai grea, de patru ani de închisoare.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicînd exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvîrşirea infracţiunii.

Soţia sa, Dana Năstase, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", instanţa dispunînd suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România au decis luni, prin decizia finală din dosarul Zambaccian, confiscarea de la Adrian Năstase şi de la soţia acestuia, în părţi egale, a peste 1,8 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?