X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Lista subiectelor conflictuale dintre Chișinău și Tiraspol se extinde – declarație

3 ian. 2014,, 18:30   Societate
6814 6
Foto: tribuna.md
Dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, în 2013, a fost unul absolut ineficient, în timp ce provocările liderilor separatiști au dus la acutizarea disensiunilor dintre părți. O declarație în acest sens a fost făcută de către directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă.

Potrivit lui Chirilă, Tiraspolul a demonstrat că este din ce în ce mai inflexibil în procesul de negocieri.

„Anul 2013 a demonstrat că politica pașilor mici de angajare cu regiunea transnistreană își are limitele sale. Avem tot mai puține rezultate practice, iar lista subiectelor conflictuale dintre Chișinău și Tiraspol se extinde. Provocările Tiraspolului se țin lanț în regiunea transnistreană, iar acest lucru îngreunează continuarea negocierilor într-o manieră constructivă”, a remarcat directorul APE.

Expertul afirmă că, deși în 2013 provocări au fost multe, Chișinăul a reușit să evite situațiile conflictuale. Potrivit lui, în prezent, lucrurile pot fi mișcate din loc doar prin instituirea unei politici credibile de reintegrare.

„Anul 2013 nu și-a împlinit obiectivele pe care le așteptam cu toții, din cauza atitudinii regimului de la Tiraspol. Am avut un dialog mai mult de dragul dialogului. Chișinăul a reușit să evite escaladarea conflictelor, capcanele pe care Tiraspolul le-a organizat de mai multe ori”, a conchis Chirilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?