X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Corman: Nu putem aștepta evoluții pozitive în cadrul procesului de negociere a conflictului transnistrean

28 dec. 2013,, 15:38   Politică
6440 5
Foto: protv.md
În acest context, în care sîntem, într-adevăr, nu putem să așteptăm, în viitorul cel mai apropiat, evoluții pozitive în cadrul procesului de negociere a conflictului transnistrean, a declarat într-un interviu pentru postul de radio „Europa Liberă” președintele parlamentului I. Corman.

În cazul în care Moldova se va ancora, în urma evoluțiilor din anul 2014, în spațiul european, Moldova este obligată să nu uite de regiunea transnistreană.

Chișinăul trebuie să facă tot posibilul prin ridicarea nivelului de viață a cetățenilor, pe malul drept al Nistrului, pentru a crea niște premise pentru discuții mai serioase, în viitor, cu partea stîngă a Nistrului.

„Eu sînt sigur că comunitatea de afaceri din partea stîngă a Nistrului este interesată în relații economice, comerciale cu Uniunea Europeană, este interesată să facă parte din acest spațiu de comerț liber cu Uniunea Europeană. Acestea sînt, de fapt, pîrghiile”, - a subliniat speakerul.

Abordînd problema federalizării Corman a declarat că aceste discuții ar putea fi purtate atunci cînd ar exista voință politică din toate părțile, ca la masa de negocieri să se discute nu doar aspecte tehnice, dar să se discute și coșul politic.

„La moment, în cazul în care administrația de la Tiraspol vorbește chiar despre independența acestei regiuni, despre un divorț civilizat, cum spun ei, atunci care este rostul să discutăm noi despre anumite compromisuri?”, - a întrebat politicianul.

Probabil, vinurile noastre încă mai poartă un miros de… Vilnius. A spus Corman referindu-se la accesul interzis al vinurilor moldovenești pe piața Rusiei.

„Probabil, aceasta ar fi explicația, fiindcă alte argumente de ordin tehnic, privind calitatea vinurilor, încă nu le-am auzit”, - a spus I.Corman, - Dar vom insista în continuare și trebuie să încercăm să deblocăm și această situație”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?