Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gala Portului tradiţional de iarnă (FOTO,VIDEO)

23 dec. 2013,, 16:30   Societate
8107 3
Foto: noi.md
Pe 22 decembrie curent, în Republica Moldova a avut loc prima ediţie a Sărbătorii „Parada portului popular de iarnă”. La spectacolul folcloric au participat meşteri populari din diferite zone geografice ale ţării, care au prezentat Parada sumanelor, Parada căciulilor, costumul tradiţional de iarnă pentru femei, costumul tradiţional de iarnă pentru bărbaţi etc.

Gazdă a evenimentului, ministrul Culturii, Monica Babuc, a ţinut să reitereze importanţa valorificării costumului tradiţional ca patrimoniu naţional, fapt ce subliniază, odată în plus, identitate culturală unică, inimitabilă a poporul nostru, tot ce are el mai valoros.

„Costumul tradiţional a suferit diverse schimbări pe parcursul istoriei noastre naţionale, iar perpetuarea lui în timp, ne demonstrează încă o dată că, puterea sa simbolică devine carte de vizită a neamului nostru şi reprezintă un etalon pentru toate timpurile: trecut, prezent şi viitor”, a remarcat Monica Babuc.

În materialul video de mai jos puteți vedea un ansamblu de dans, în care protagonistul principal este primarul satului Colibaș, Ion Dolganiuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?