Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Ministerul Culturii, despre o posibilă comasare a Ansamblului Academic "JOC" cu o altă instituție

28 mar. 16:25 (reactualizat 29 mar. 05:24)   Societate
1876 0

Ministerul Culturii a venit cu un răspuns la solicitarea Noi.md privind pregătirea unei eventuale proceduri de comasare a Ansamblului Academic "JOC" cu o altă instituție.

Săptămîna trecută, redacția Noi.md a fost contactată de persoane, care au dorit să-și păstreze anonimatul, și care au comunicat faptul că ar urma să fie schimbat statutul Baletului Național al Moldovei "JOC", acesta urmînd să fie comasat cu o altă instituție.

Potrivit surselor, în acest sens ar exista deja documentele pregătite la Ministerul Culturii. Persoanele în cauză s-au arătat îngrijorate de faptul că Baletul ar putea fi lipsit de propriul sediu, amplasat pe strada Mesager din capitală, și că, eventual ar putea urma disponibilizări.

În urma examinării solicitării Noi.md de a comenta situația, astăzi am primit răspuns din partea Ministerului Culturii la acxest subiect.

"Nu există acte în cadrul Ministerului Culturii care să vizeze inițierea procedurii de comasare a Baletului "JOC" cu o altă instituție.


Orice procedură de reorganizare a instituțiilor în cadrul cărora Ministerul Culturii are calitatea de fondator, se inițiază și se desfășoară în strictă conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 610/2018 pentru aprobarea Regulamentului Guvernului și cu Legea nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional", se aratră în răspuns.

Totodată, reprezentanții Serviciului de presă al Ministerului Culturii ne-au confirmat faptul că astăzi, ministrul Sergiu Prodan a discutat cu membrii colectivului Ansamblului "JOC", fără a ne specifica natura acestor discuții.

Redacția Noi.md continuă să urmărească evoluția acestei situații în jurul Ansamblului Academic "JOC" și va reveni cu detalii.

Ansamblul Naţional Academic de Stat de Dansuri Populare "JOC", colectiv emerit din Republica Moldova, Laureat al concursurilor republican şi internaţionale, a fost înființat în august 1945. Încă de la început, s-a afirmat ca o instituţie de colectare şi fructificare a tradițiilor moldovenești, devenind în timp una din cărțile de vizită ale artei şi culturii naţionale.

Mai multe informații despre acest ansamblu pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?