X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Top 5 secrete despre eliberarea lui Mihail Hodorkovski

23 dec. 2013,, 02:20   Externe
9129 4
Foto: sobesednik.ru
La 20 decembrie Vladimir Putin a semnat decretul de grațiere a omului de afaceri Mihail Hodorkovski – decizia președintelui a intrat în vigoare imediat. Despre intenția de a-l elibera din închisoare pe fostul șef al Yukos, aflat de 10 ani în spatele gratiilor, președintele Rusiei a declarat, după conferința de presă din 19 decembrie. Decizia lui Putin este un adevărat mister pentru experți, astfel încît enumerăm principalele taine, care planează în jurul eliberării lui Hodorkovski .

1 . Anunțînd că Mihail Hodorkovski va fi grațiat, Vladimir Putin a declarat că omul de afaceri condamnat i-a trimis o cerere corespunzătoare. Aceasta a trezit multe semne de întrebare: pentru grațierea deținutului este nevoie ca acesta să-și recunoască vina, iar Mihail Hodorkovski a refuzat să pledeze vinovat chiar și atunci cînd a avut o șansă reală de eliberare condiționată înainte de termen. Din acest motiv rămîne un mister dacă fostul șef al Yukos și-a recunoscut vina pentru a fi eliberat.

2 . Va rămîne mult timp un mister și conversația lui Mihail Hodorkovski cu reprezentanții serviciilor speciale, care a avut loc, potrivit presei, cu puțin timp înainte de anunțarea deciziei de grațiere. Este evident că decizia de a-l elibera pe Hodorkovski a fost luată la cel mai înalt nivel, deaceea mulți se întreabă ce condiții i-au fost înaintate acestuia. Mulți experți spun că este puțin probabil ca perspectiva celui de-al treilea dosar să-l fi determinat să meargă la plocon la Putin. Nu este exclus că a fost amenințat.

3 .Nu este clar ce se va întîmpla cu al treilea "dosar Yukos" , la care atît de activ a început să lucreze Procuratura Generală. Anchetarea experților pentru luare de mită la realizarea expertizei în al "doilea dosar Yukos ", a început în 2011. Există părerea că acesta ar fi un cîrlig pentru Hodorkovski , în cazul în care el va începe un război cu regimul Putin.

4 . Rămîne necunoscută soarta lui Platon Lebedev - celebrînd eliberarea lui Mihail Hodorkovski, mulți au uitat de colegul său. Și asta în ciuda faptului că starea de sănătate a lui Lebedev ridică probleme serioase: omul de afaceri suferă de hepatită cronică și colecistită. Lebedev, în conformitate cu sentința, trebuie să fie eliberat în iulie 2014 .

5 . De ce totuși a fost eliberat Hodorkovski este greu de spus cu certitudine. Unii atribuie gestul frumos al lui Vladimir Putin față de Mihail Hodorkovski pierderilor de reputație ale Rusiei, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci: fără explicație au refuzat să viziteze jocurile o serie de lideri mondiali. Iertarea fostului șef al Yukos este ceea ce poate reface imaginea lui Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?