X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Colaborarea carabinierilor moldoveni cu Jandarmeria Română are un substrat politic – declarație

10 dec. 2013,, 14:38   Societate
4158 0
Foto: noi.md
Zeci de carabinieri moldoveni se vor familiariza cu experiența română în domeniul asigurării ordinii și securității publice. Preluarea experienței va fi realizată în baza unui plan comun de acțiuni stabilit între Departamentul trupelor de carabinieri din Moldova și Jandarmeria Română. Reprezentanții celor două instituții au semnat astăzi un acord de prelungire a planului de acțiuni.

În cadrul programului de cooperare, carabinieri moldoveni vor însuși tactici și acțiuni de luptă în centrele de instruire ale Jandarmeriei Române. Antrenamentele se vor desfășura în mai multe etape pe teritoriul României.

Potrivit fostului ministru al Securității Naționale, Anatol Plugaru, cooperarea dintre trupele de carabinieri din Moldova și Jandarmeria Română este binevenită sub aspect logistic, dar sub aspect politic acțiunea ridică anumite semne de întrebare.
„Din punct de vere logistic nu e nimic rău în asta. Este o practică firească atunci cînd ministerele de profil ale țărilor vecine colaborează între ele. Sub aspect politic însă acest lucru enervează o bună parte a populației. Nu este exclus că această colaborare face parte dintr-un plan mai amplu, dacă luăm în considerație faptul că și uniformele polițiștilor au fost confecționate după modelul român”, a opinat Plugaru.

Precizăm că în cadrul primei etape a acordului de colaborare semnat în 2010, peste 100 de carabinieri moldoveni au participat la cursuri și ateliere de lucru în centrele de instruire ale Jandarmeriei Române. Cunoștințele și experiențele acumulate urmează a fi aplicate în practică în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?