Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Activitatea organelor de drept din Moldova s-a transformat într-o afacere – declarație

4 dec. 2013,, 11:41   Societate
3746 0
Foto: noi.md
Un bărbat din Cantemir ar fi fost victima acțiunilor ilegale ale procurorilor, după ce pe numele lui a fost intentat un dosar penal pentru răpirea unui automobil. Acuzația a fost adusă de avocatul bărbatului – Vitalie Țaulean, care afirmă că dosarul pe numele clientului său a fost deschis la comandă, întrucît nu exista temei pentru acest lucru.

Potrivit lui Vitalie Țaulean, în 2011 clientul său a inițiat un contract de vînzare-cumpărare în rate a unui automobil, iar ulterior l-a retras, întrucît cumpărătorul nu își onorase obligațiunile. După cum susține Țaulean, Procuratura Generală a decis în mod abuziv intentarea unui dosar penal și arestarea bărbatului, deși cauza era de natură civilă.

„Clientul meu a fost supus unor presiuni ieșite din comun. Procurorii au falsificat de nenumărate ori citațiile și a fost dispusă ilegal arestarea în contumacie. Au fost mai multe consecințele nefaste în urma acțiunilor abuzive ale procurorilor. Clientul meu a pierdut mai multe afaceri, ceea ce a cauzat prejudicii de peste un milion de euro, și-a pierdut partenerii de afaceri, iar soția acestuia, datorită stresului la care a fost supusă, a născut un copil cu probleme grave de sănătate”, a spus Țaulean.

Avocatul susține că pe parcursul celor trei ani de judecată a depus două cereri de încetare a urmării penale pe numele clientului său, însă judecătorul de instrucție a respins cererile în mod neîntemeiat. Potrivit lui, abia acum, odată cu schimbarea procurorului, a fost dispusă clasarea cauzei penale.

„Este șocant faptul că clientul meu a fost filat, judecătorul a autorizat ca convorbirile telefonice să-i fie ascultate timp de un an. Ceea ce se întîmplă în organele de drept este ceva grav, activitatea lor s-a transformat în afaceri. Există cazuri cînd dosarele penale se deschid la comandă, pentru ca mai apoi procurorii să arate opiniei publice că își fac bine treaba”, a menționat Țaulean.

Avocatul susține că cel mai probabil va depune o plîngere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva statului pentru a face dreptate în acest caz. Totodată, avocatul susține că va insista ca judecătorul și procurorii care au admis ilegalități în raport cu clientul său să fie trași la răspundere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?