X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Consumatorii eligibili de energie electrică din Moldova îşi vor putea schimba furnizorii

21 noi. 2013,, 12:03   Societate
3210 0
Foto: noi.md
Toţi consumatorii eligibili de energie electrică (consumatorii noncasnici) ai Moldovei vor fi în drept să-şi aleagă furnizorul de energie electrică şi să încheie cu acesta un contract de furnizare a energiei electrice, comunică NOI.md. Acest lucru este stipulat în Regulamentul despre procedura schimbării furnizorului de energie electrică pentru consumatorii eligibili, pe care i-a aprobat Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Documentul va permite evitarea eventualelor probleme ce pot apărea în cazul în care consumatorul eligibil decide să-şi schimbe din diferite motive furnizorul actual de energie electrică.

Regulamentul stabileşte termene şi condiţii concrete în care se efectuează procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică de către consumatorii independenţi, stabilind reguli cu privire la: notificarea furnizorului actual, cu care consumatorul independent are încheiat contractul de furnizare a energiei electrice, despre decizia consumatorului independent de a-şi schimba furnizorul; termenul de prezentare a notificării respective; termenul limită de schimbare a furnizorului de energie electrică etc.

Proiectul Regulamentului şi analiza impactului reglementării a fost prezentat pentru consultări cu părţile interesate. Propunerile și obiecţiile primite au fost examinate în scopul îmbunătăţirii proiectului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?