X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Expert: Întrevederea Leancă-Medvedev nu va aduce schimbări spectaculoase

20 noi. 2013,, 12:14   Politică
3976 2
Foto: ong.md
Parcursul european al Republicii Moldova, în ajunul summitului de la Vilnius, nu va fi afectat de întrevederea dintre premierul Iurie Leancă și omologul său rus Dmitri Medvedev, care urmează să aibă loc astăzi la Sankt Petersburg. Opinia a fost exprimată pentru NOI.md de analistul politic Ion Tăbîrță, care a precizat că în cadrul întîlnirii nu vor fi luate decizii radicale.

“Medvedev nu este Rogozin, el este totuși un politician de altă factură. Sigur că toate acele mesaje amenințătoare venite din partea lui Rogozin vor fi reluate, dar într-o altă manieră, mai diplomatică, mai subtilă, prin diverse aluzii. Nu putem să ne așteptăm la schimbări spectaculoase sau îmbunătățiri radicale ale relației moldo-ruse în urma acestei întrevederi. Vor fi poate anumite înțelegeri de ordin tehnic între părți, poate se va pune în discuție problema vinurilor, dar nu cred că se va găsi astăzi o soluție”, a spus Tăbîrță.

Analistul politic a precizat că în cazul țării noastre nu poate fi vorba de scenariul Armeniei, care a renunțat la obiectivul integrării europene și a aderat la Uniunea Vamală sub presiunile Federației Ruse.

“Armenia are o situație geopolitică extrem de dificilă, noi sîntem avantajați din acest punct de vedere. Avem o relație specială cu România, iar cu Ucraina o relație normală. Important este ca actuala guvernare să rămînă consecventă în mesajele sale atît la Bruxelles, cît și la Moscova”, a remarcat Tăbîrță.

Precizăm că Iurie Leancă efectuează astăzi o vizită de lucru la Sankt-Petersburg pentru a participa la lucrările şedinţei Consiliului şefilor de guvern al Comunităţii Statelor Independente. Leancă urmează să aibă și o întrevedere cu premierul rus Dmitri Medvedev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?