X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Prințul Charles, ajuns la vîrsta de pensionare, așa și nu s-a așezat pe tron

14 noi. 2013,, 11:30   Externe
3133 0
Foto: ruvr.ru
Prinţul Charles al Marii Britanii împlineşti, joi, 65 de ani. Prinţul de Wales îşi va sărbători aniversarea în Sri Lanka, unde va prezida deschiderea summit-ului şefilor de guvern din Commonwealth-ul britanic.

Cel mai longeviv prinţ moştenitor îi ţine astfel locul Reginei Elisabeta, care, din cauza vîrstei înaintate, lasă în sarcina fiului său tot mai multe îndatoriri regale. Potrivit presei din Regat, suverana îl pregăteşte astfel pe prinţ pentru preluarea tronului - pregătire care pentru Charles a durat aproape întreaga sa viaţă, conform Digi 24.

De astăzi, prinţul Charles a devenit oficial pensionar. Moştenitorul coroanei britanice şi-a făcut cerere de pensionare cu cîteva zile înaintea împlinirii frumoasei vîrste de 65 de ani.

Suma simbolică pe care acesta o va primi, de 175 de lire sterline, va fi însă donată unor organizaţii caritabile pentru bătrînii aflaţi în dificultate, anunţă presa din Regat.

Jurnaliştii comentează însă maliţios că prinţul a ieşit la pensie deşi nici măcar nu şi-a început munca pentru care a fost pregătit, aceea de a o înlocui pe longeviva Regină Elisabeta.

Născut în 1948, Charles a devenit prinţ moştenitor la vîrsta de numai trei ani, odată cu urcarea pe tron a Reginei Elisabeta. Primul din cei patru copii ai suveranei, acesta a devenit Prinţ de Wales patru ani mai tîrziu, fiind învestit ca atare abia în 1969. Doi ani mai tîrziu, prinţul a început serviciul în Marina Regală unde a rămas pînă în 1976.

În 1981, prinţul Charles s-a căsătorit cu Lady Diana, în urma căreia au venit pe lume doi copii: prinţul William, Duce de Cambridge, şi prinţul Harry de Wales. În 1996, mariajul celor doi ia sfîrşit, iar un an mai tîrziu Lady Di moare într-un accident de maşină.

Prinţul Charles îşi reface repede viaţa, iar în 2005 se căsătoreşte cu Camilla Parker Bowles, care devine astfel Ducesă de Cornwall. După acest moment, prinţului Charles a început să se dedice tot mai mult activităţilor caritabile, dar şi unei campanii tot mai susţinute pentru grija faţă de mediul înconjurător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?