Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Mandatul procurorului general ar putea fi majorat pînă la 7 ani

12 noi. 2013,, 13:53   Societate
2481 0
Foto: noi.md
Procurorul general ar putea fi numit în funcție de către șeful statului pentru un mandat de 7 ani. Potrivit Procuraturii Generale, prevederea este cuprinsă în Concepţia de reformare a procuraturii anunțată astăzi de către instituție și care urmează să fie supusă dezbaterilor publice, transmite NOI.md.

În document se menționează că, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia, un procuror general ar trebui să fie numit permanent sau pentru o perioadă de timp relativ mare fără posibilitatea de a fi reînvestit la finalul mandatului.

”Perioada mandatului nu ar trebui să coincidă cu mandatul parlamentului. Acest lucru ar asigura o mai mare stabilitate a procurorului şi l-ar face independent de schimbările politice. Se propune ca mandatul procurorului general să fie de 7 ani, fără drept de realegere”, se menționează în concepție.

Eliberarea din funcţie a procurorului general se efectuează în aceeași măsură ca și numirea. În prezent procurorul general este numit de parlament pe un termen de 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?