X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Într-un oraș ucrainean a fost deconectată telefonia mobilă din cauza ”iradiației nocive”

2 noi. 2013,, 13:08   Externe
3662 0
Foto: rada.3rm.info
Orașul Iaremce (regiunea Ivano-Frankovsk), care este unul din principalele centre turistice din vestul Ucrainei, a rămas fără telefonie mobilă, scrie publicația ”Komsomolskaia pravda v Ukraine”. În oraș și-au sistat activitatea stațiile celor mai mari doi operatori de telefonie mobilă – ”Kievstar” și ”MTS”.

Decizia a fost luată de consiliul orășenesc local la cererea unui grup de inițiativă al localnicilor, care afirmă că transmițătoarele instalate în apropierea caselor de locuit și a spitalului central afectează sănătatea oamenilor. Măsurările efectuate de stația sanitară din regiune nu au depistat niciun fel de devieri de la normă, însă deputații locali în unamitate au decis să anuleze contractul cu operatorii și să deconecteze stațiile.

Decizia de a renunța la telefonia mobilă în orașul cu o populație de circa 8000 de locuitori a stîrnit indignare pe rețelele de socializare. Potrivit ”The Kiev Times”, cel mai tare se agită proprietarii hotelurilor, deoarece peste cîteva săptămîni în Bukovel începe sezonul turistic și din cauza acestor restricții numărul doritorilor de a-și petrece aici vacanța de iarnă va fi mult mai mic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?