X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Psiholog: Anularea completă a temelor pentru acasă nu este corectă

21 iul. 2018,, 11:33   Societate
41589 7

Propunerea Ministerului Educației de a exclude temele pentru acasă în cazul elevilor claselor primare e total greșită, a relatat psihologul Mircea Grecu, secretar general al Centrului Internaţional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor (CIPIDA), intervievat de Noi.md.

Psihologul este de părere că odată cu eliminarea temelor pentru acasă, școlarii vor avea prea mult timp liber după ore, lucru care îi va face să dezvolte obiceiuri nocive. Totodată, afirmă specialistul, copiii nu trebuie să fie suprasolicitați nici la școală, nici acasă.

„Copiii trebuie să fie mereu ocupați, încărcați cu ceva: activități sportive, culturale, educaționale. Altfel ce vor face copiii acasă? Vor avea foarte mult timp la dispoziție pentru altceva – televizor, tablete, jocuri la calculator. Altceva e că temele pentru acasă trebuie să fie interactive, interesante pentru copii, dar să le eliminăm complet este greșit. Sînt de acord că elevii sînt încărcați, poate ar fi cazul să reducem sau să revizuim curricula școlară pentru ei. Nici părinții la ora actuală nu prea au timp să petreacă cu copiii și, din această cauză, temele pentru acasă sînt o alternativă foarte bună”, a explicat Mircea Grecu.

Specialistul mai consideră că sistemul educației din Republica Moldova se îndreaptă pe o cale greșită, iar vina o poartă autoritățile.

„Să reducem totalmente temele pentru acasă, e o idee proastă. Chestia asta poate să intre și în obișnuința copiilor și, deja, la vîrsta de 14-15 ani, ei deja nu vor mai dori să facă temele. La urma urmei este un regim, școala este și un fel de armată - din obișnuință facem temele, pentru ca să devenim mai ordonați”, a conchis Mircea Grecu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?