X 

Au nevoie sau nu elevii claselor primare de teme pentru acasă (VIDEO)

22 iul. 2018,, 12:50   Societate
6909 3

Temele pentru acasă sînt indispensabile pentru elevi, pentru că fără de ele, copiii ar sta numai cu ochii în dispozitivele mobile.

O spune majoritatea părinţilor pe care i-am întîlnit în stradă, argumentîndu-şi ideea prin faptul că temele de acasă îi disciplinează şi mai mult pe copii, obişnuindu-i cu "greul" din viaţă.

"Trebuie teme, pentru că ele ne ajută să ne aprofundăm cunoştinţele. Cît de puţin, dar şi acasă trebuie cîte ceva. Ar fi mai corect să nu fie o pedeapsă aspră pentru cei care reuşesc să-şi facă temele pentru acasă", a spus un părinte.

"Pe de o parte este bine pentru copii că se vor odihni, dar pe de altă parte înafară de calculator nu vor mai face nimic", a mărturisit o mămică.

La fel, am întîlnit şi persoane care susţin iniţiativa de a-i "elibera" pe copii de temele pentru acasă, spunînd că acestea îi încarcă foarte mult şi îi fac pe copii să se streseze în plus.


"Mi se pare bine ca să nu aibă teme. Dacă părinţii vor avea grijă de copii, ei nu se vor apuca de lucruri neserioase în lipsa temelor pentru acasă", a opinat o locuitoare a capitalei.

"Să le dea teme doar ca să facă la şcoală cu profesorul, pentru că acasă părinţii nu prea pot sa îi ajute, copiii sînt foarte încărcaţi la ziua de azi", ne-a comunicat un alt părinte.

Amintim că, recent, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a anunţat că-şi propune ca elevii claselor primare să fie scutiţi de temeşe pentru acasă, menţionînd că "ghiozdanele pline cu cărți, dar și faptul că elevii mici revin acasă și după-prînz trebuie să se așeze la masa de scris și să facă teme în continuu… nu este bine".

Totodată, de la 1 septembrie curent, copiii, chiar din clasele primare, vor avea introdusă în curricula școlară ore de robotică și de tehnologii informaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?