Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Patru medici din capitală, acuzați de malpraxis

21 oct. 2013,, 11:19   Societate
2699 0
Foto: finantistii.ro
Patru medici din cadrul Centrului Mamei şi Copilului din capitală sînt acuzați de malpraxis. Potrivit Procuraturii Botanica, doi ginecologi-obstetricieni, moaşa-şefă şi şefa de studii la Catedra obstetrică şi ginecologie, ar fi încălcat din neglijenţă regulile şi metodele de acordare a asistenţei medicale în timpul unei nașteri, transmite NOI.md.

Urmare a investigațiilor s-a constat că pe 26 octombrie 2011, primind naşterea unei gravide, învinuiţii nu ar fi monitorizat corespunzător evoluţia travaliului, instalarea suferinţei acute fetale şi starea gravă a fătului aplicînd cu întîrziere măsurile de resuscitare a nou-născutului. În rezultat, copilul s-a ales cu lezare cerebrală definitivă.

Expertiza medico-legale efectuată de către Centrul de Medicină Legală din Chişinău arată că nu există culpa medicilor în acest caz. Rezultatul în cauză nu a fost susținut însă de către Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti.

Procuratura Botanica a finalizat acţiunile de urmărire penală pe acest caz şi au trimis dosarul în instanţa de judecată. Medicii riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 3 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?