X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Evgheni Mincenko: "Tandemul cu Medvedev nu mai există"

15 oct. 2013,, 14:03   Externe
3050 0
Foto: kremlintower.com
Putin a creat un fel de Biroului Politic 2.0 și concentrat toată puterea la Kremlin, scrie Claudio Salvaladzhio într -un articol publicat în săptămînalul L' Espresso.

Corespondentul a avut o discuție cu directorul Institutului Internațional de Expertiză Politică Evgheni Mincenko, unul dintre principalii analiști politici din Rusia.

Răspunzînd la întrebarea cu privire la ce obiective și-a stabilit Putin după ce a devenit din nou unul dintre principalii actori de pe scena mondială, profesorul Mincenko a spus: "Desigur, vorbim despre succes, chiar și parțial. Vom vedea într- un an, dar deocamdată el a împiedicat intervenția militară. Nu cred că Putin a vrut să-l bage pe Obama la colț, ci a decis să-i întindă mîna în vremuri dificile. Scopul lui Putin este de a pune capăt monopolarității americane și să mențină ordinea mondială, bazîndu-se pe al ONU și Consiliul de Securitate al ONU", - spune Mincenko.

Evgheni Mincenko consideră că proiectul de creare a Uniunii Eurasiatice este interesant, dar prematur. "Membrii minoritari arată o preocupare clară cu privire la necesitatea de a renunța la o parte din suveranitatea lor", - a spus expertul.

Care sînt punctele slabe și punctele forte ale conducerii lui Putin? – a întrebat reporterul. Mincenko a răspuns: "Ca puncte tari ași numi politica externă și capacitatea de a schimba poziția, corectînd erorile, cum ar fi liberalizarea înregistrării partidelor și revenirea la alegeri directe. La punctele slabe ași menționa rolul excesiv al statului în economia națională, utilizarea retoricii naționaliste, aprobarea proiectelor nationale prea scumpe cum ar fi Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial la fotbal, împovărătoare pentru economie și care contribuie la creșterea corupției".

Mincenko a apreciat astfel sistemul de guvernare al lui Putin: "Este Biroul Politic 2.0, care nu mai petrece ședințe, este un conglomerat de clanuri și grupuri aflate în competiție între ele, în care Putin joacă rolul de moderator și de arbitru, avînd ultimul cuvînt în situații de conflict. Tandemul cu Medvedev nu mai există, Putin a concentrat toată puterea de la Kremlin, împreună cu consilierii săi".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?