X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mihai Balan solicită un sediu nou pentru SIS (VIDEO)

10 oct. 2013,, 12:59   Politică
6197 1
Фото: noi.md
Directorul Serviciului de Informație și Securitate, Mihai Balan, cere un alt sediu pentru instituția pe care o conduce. Solicitarea a fost enunțată în timp ce acesta prezenta de la tribuna parlamentului Strategia privind reformarea SIS. Potrivit lui Balan, actuala clădire, situată în centul capitalei, nu corespunde cerințelor unui serviciu special.

„Propun susţinerea iniţiativei ca în cadrul reformării SIS, întreg efectivul instituţiei să fie în altă parte cu sediul. Actuala clădire, situată în centrul Chişinăului, nu corespunde cerinţelor unui serviciu special, pe motiv că este total deconspirat. Clădirea este cuprinsă de jur împrejur, asediată practic, de numeroase reşedinţe şi localuri multietajate înzestrate cu aparataj modern şi sofisticat, unde muncesc intens exponenţi ai diverselor structuri şi ai statelor străine”, a spus directorul SIS.

Deputații nu s-au expus pe marginea solicitării și au votat unanim pentru Strategia privind reformarea SIS. Aceasta prevede asigurarea independenţei instituţiei, debirocratizarea ei și eficientizarea capacităţilor instituţionale.

Pentru implementarea strategiei din bugetul de stat vor fi alocați circa 143 de milioane de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?