Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Belarus intenționează să ofere 10 mii de dolari pentru nașterea primului copil

9 oct. 2013,, 19:20   Externe
3258 0
Foto: vk.com
Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a vorbit despre una dintre programele de stimulare a natalității, discutată în prezent de conducerea țării. Acesta prevede plata unor beneficii impresionante pentru fiecare nou-născut.

"Acum ne gîndim cum să sprijinim femeile, familiile... Iată mi s-a propus proiectul "Familie mare". Pentru primul copil – zece mii de dolari. Vom deschide un cont în dolari. Pentru a doua – douăzeci de mii. Pentru a treia – vom dubla suma. În afară de bani, a spus el, familiile tinere cu copii mulți vor primi și locuințe.

Conform estimărilor experților de la "Nasha Niva", realizarea acestui proiect necesită suma de peste două miliarde de dolari. Publicația face referire la datele Belstat-ului, conform cărora anul trecut în Belarus s-au născut aproape 116 000 de copii (dintre care aproximativ 60 000 au fost primii copii, 43 000 – al doilea și 10,6 – al treilea).

În articol se subliniază că autoritățile au alocat în acest an două miliarde de dolari pentru educație, sănătate, cultură și sport luate împreună. Această sumă reprezintă 15 la sută din totalul cheltuielilor publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?