X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

În Moldova vor fi menţionate cele mai bune iniţiative în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice

8 oct. 2013,, 15:41   Societate
3124 1
Foto: ecofinans.com.ua
La începutul lunii decembrie, în Moldova se va face bilanțul concursului "Moldova ECO Energetică 2013", în cadrul căruia vor fi menţionate cele mai bune iniţiative ale anului în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Economiei, la sfîrşitul lunii septembrie s-a încheiat înregistrarea dosarelor candidaţilor. La concurs au fost admise doar proiectele realizate în totalitate.

Cele mai multe dosare au fost depuse la categoria bioenergie – 24 şi la categoria eficienţă energetică – 14. În total sînt 60 de pretendenţi faţă de 65 din anul 2012. Potrivit viceprim-ministrului Valeriu Lazăr, "în spatele fiecărui dosar stă o istorie de succes, cu o investiţie realizată, cu locuri de muncă create, cu servicii noi oferite cetăţenilor".

"Sectorul eficienţei energetice şi SER a luat avînt, iar competiţia va putea evidenţia cele mai bune exemple de succes pentru a încuraja şi alte persoane să beneficieze în urma realizării unor proiecte similare", a spus ministrul.

Concursul "Moldova ECO Energetică" este organizat de Ministerul Economiei, Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu sprijinul Proiectului UE-PNUD Energie şi Biomasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?