X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

În atenția străinilor, care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova: Ce a aprobat astăzi Guvernul

5 iun. 12:15   Societate
24168 0

Guvernul Republicii Moldova a aprobat astăzi modificări la lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, notează Noi.md.

Scopul general al acestui proiect este asigurarea respectării drepturilor fundamentale la libera circulație a persoanelor, avînd la bază eliberarea de către unele state a unor documente de călătorie de tip nou.

Un alt motiv care justifică necesitatea modificărilor este practica din punctele de trecere a frontierei de stat, care indică necesitatea intervenției normative în raport cu cetățenii statelor exonerați de obligativitatea deținerii unei vize la intrarea, ieșirea și tranzitarea teritoriului țării noastre.

În acest context, conform Hotărîrii de Guvern aprobate, la lista documentelor de călătorie emise de Elveția, Italia, Lituania și Germania se adaugă pașaportul temporar, care urmează a fi acceptat pentru traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova.

Totodată, la lista documentelor de călătorie pentru Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda și Slovacia se adaugă pașaportul de urgență.


5
1
3
7
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав