Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Regim de tranzit simplificat pentru trenurile din Moldova

1 oct. 2013,, 11:26   Societate
4185 0
Foto: moldova.md
A fost simplificat regimul de tranzit al trenurilor marfare și de pasageri, care circulă pe sectoarele de cale ferată de la Giurgiuleşti pînă la Basarabeasca. Decizia privind regim de tranzit simplificat a fost luată de către conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Republici Moldova împreună cu autorităţile ucrainene, în urma unor negocieri purtate la Kiev, notează NOI.md.

Vladimir Cebotari, viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, a declarat că s-a convenit asupra modificării Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar în sensul excluderii obligativităţii trecerii controlului vamal şi de frontieră în cazul trenurilor care traversează punctele vamale, avînd itinerarul din Moldova spre Moldova şi pentru partea ucraineană similar.

Menționăm că pînă acum trenurile moldoveneşti, care circulau prin sudul Moldovei, erau nevoite să traverseze trei puncte vamale și erau obligate să treacă controlul vamal de şase ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?