Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Comuniştii au început acţiunile de protest (VIDEO)

23 sep. 2013,, 14:26   Politică
5458 3
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) a început desfăşurarea acţiunilor de protest în masă. Prima acţiune de protest a fost organizată în faţa sediului Procuraturii Generale, unde au venit zeci de membri şi adepţi ai PCRM. Manifestanţii au cerut atragerea la răspundere a conducătorilor statului.

Potrivit Agenţiei "Infotag", manifestanţii pledează, în mod special, pentru intentarea dosarelor penale pe numele actualilor membri de guvern, cît şi ai foştilor.

Ei au scandat "Alegeri noi, guvernul la gunoi!", "Procurori! Hoţii sînt în guvern!" "Filat – la dubă!".

Participanţii la acţiune consideră că anume din vina premierului Iurie Leancă, a vicepremierului Valeriu Lazăr, a ministrului agriculturii, Vasile Bumacov, a ministrului de externe, Natalia Gherman, dar şi din vina fostului prim-ministru Vlad Filat şi a prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, ţara a fost aruncată într-o situaţie economică şi socială catastrofală.

Potrivit deputatului comunist Artur Reşetnicov, "acţiunile procuraturii trezesc dubii precum că ar apăra interesele cercurilor oligarhice, şi nu ale cetăţenilor Moldovei".

"Deşi această instituţie se numeşte Procuratura Generală, în realitate, ea a devenit un cuib unde stau guzgani graşi, cu ajutorul cărora este furată proprietatea statului. Autorităţile vor să fure în continuare, să privatizeze circa 200 de întreprinderi de stat care aparţin poporului, iar procuratura nu face nimic, devine complice", susține el.

Reşetnicov a avertizat că "dacă Procuratura nu va începe să-şi facă treaba, poporul se va răzbuna".

"Ei trebuie să înceapă să întreprindă măsuri, în caz contrar, după alegeri, vor veni alţi oameni care vor trage la răspundere toţi criminalii", a subliniat el.

Mîine, PCRM intenţionează să picheteze sediul companiei publice Teleradio Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?