Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Sfîrsitul lumii: 6 scenarii reale în care Pămîntul poate fi distrus

21 sep. 2013,, 01:30   Ştiinţă şi IT
8864 4
Foto: infoniac.ru
Chiar daca la Hollywood au fost realizate numeroase filme cu scenarii apocaliptice privind sfarsitul lumii, exista si scenarii ce pot aparea in realitate, in urma carora Pamantul ar fi distrus. Astfel de amenintari pot veni din cosmos, se pot cobori asupra noastra ca o pandemie sau sub forma unui razboi nuclear.

Va prezentam mai jos mai multe posibilitati in care viata de pe planeta noastra ar putea fi pusa in pericol, daca nu chiar distrusa:

1. Încălzirea globală

O temere majora o reprezinta cea legata de schimbarile climatice. Este cea mai mare amenintare cu care se confrunta planeta, considera oamenii de stiinta. Schimbarile climatice ar putea aduce o vreme extrema si seceta in unele regiuni, schimband distributia animalelor si bolilor pe tot globul.

2. Impactul unui asteroid

Nu degeaba e subiectul cel mai des intalnit in filmele ce trateaza sfarsitul lumii. Oamenii de stiinta sunt ingrijorati in mod real ca un asteroid ar putea distruge Pamantul. Impactul unui meteorit a dus la disparitia dinozaurilor, iar in evenimentul de la Tunguska, din anul 1908, au fost distrusi aproximativ 2.000 de kilometri patrati de padure.

3. Amenințarea pandemiei

Apar noi virusuri mortale in fiecare an, iar recentele pandemii au inclus focare de SARS, gripa aviara si, cel mai recent, un coronavirus numit MERS, originar din Arabia Saudita. Si pentru ca economia globala este interconectata, o boala mortala s-ar putea raspandi precum focul.

4. Infecțiile create în laborator

"Desi amenintarile bacteriene sunt periculoase, cele fungice sunt chiar infricosatoare", a declarat David Wake, curator la Muzeul de Zoologie al Universitatii Berkeley din California. "O infectie fungica la oameni ar putea fi catastrofala", explica acesta, amintind de cazul unei broaste purtatoare de o astfel de ciuperca, care a dus la disparitia de sute de specii de amfibieni in lume.

5. Războiul nuclear

Multi oameni de stiinta sunt inca ingrijoarti de amenintarea clasica privind sfarsitul lumii: razboiul nuclear la nivel mondial. Stocurile masive de arme nucleare de pe glob ar putea duce la distrugerea Pamantului, daca acestea ajung pe maini gresite.

Anul trecut, Buletinul oamenilor de stiinta din domeniul atomic a anuntat ca "ceasul sfarsitului lumii" se afla la ora 12 fara 5 minute.

6. Ascensiunea roboților

Filmul "The Terminator" poate fi doar un SF, dar masinile care ucid nu sunt departe de realitate. ONU a solicitat recent o interdictie a robotilor ucigasi.

Daca acesti roboti vor fi un ajutor sau un blestem pentru omenire inca nu se stie, dezbaterile fiind in toi. Totusi, o multime dintre acesti roboti pot merge intr-o directie gresita, iar atunci cand exista roboti inteligenti dotati cu arme letale probleme vor incepe sa apara.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?