X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Diaspora moldovenească condamnă embargoul impus de Rusia asupra vinurilor din Moldova

17 sep. 2013,, 15:27   Societate
2554 0
Foto: unimedia.info
Asociaţiile din cadrul Consiliului Coordonator al diasporei moldoveneşti au condamnat embargoul impus de Rusia asupra vinurilor din Republica Moldova.

Semnatarii declaraţiei Consiliului de coordonare, citate de Agenţia "Infotag", îşi exprimă convingerea că "ameninţările economice, politice sau comerciale sînt inacceptabile în relaţiile dintre state".

"Rusia, fiind membră a Organizaţiei Mondiale a Comerţului din anul 2012, prin acţiunile acesteia de interzicere a produselor moldoveneşti a încălcat principiile organizaţiei", menţionează autorii documentului.

În opinia lor, "astfel de acţiuni sînt inacceptabile în secolul XXI şi au menirea să devieze parcursul proeuropean al Republicii Moldova, să descurajeze semnarea sau parafarea acordurilor cu UE în cadrul Summitului Parteneriatul Estic de la Vilnius din luna noiembrie 2013".

Asociaţiile Consiliului coordonator al diasporei condamnă acţiunile Federaţiei Ruse şi se declară solidare cu direcţia de integrare europeană, adoptată de Republica Moldova în 2010.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?