X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Godea propune crearea unui fond special de susținere a producătorilor vinicoli

13 sep. 2013,, 11:09   Politică
3664 4
Foto: noi.md
Partidul Acțiunea Democratică propune crearea unui fond special de susținere a producătorilor vinicoli. Recomandarea a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă, în contextul embargoului asupra vinurilor și divinurilor moldovenești impus de către Federația Rusă, transmite NOI.md.

Liderul PAD, Mihai Godea, a specificat că fondul va avea menirea să compenseze consecințe suportate de producătorii moldoveni în urma embargoului. ”Acest fond trebuie să fie unul bugetar, completat prin instrumente fiscale disponibile. Conform estimărilor experților, pierderile s-ar ridica la circa 60 de milioane de euro. Nu cred că este o sumă prea mare pentru statul R. Moldova. Ar putea fi implicată și susținerea partenerilor occidentali”, a precizat Godea.

Mai mult, în contextul apelului la solidaritate făcut ieri, 12 septembrie, de către liderul liberal democraților, Vlad Filat, Mihai Godea propune partidelor de guvernămînt să se solidarizeze și să contribuie financiar la completarea fondului. ”Eu cred că în cadrul PLDM și alte partide de la guvernare există suficienți oameni de afaceri care ar putea contribui. Mai ales că foarte multe dintre afacerile guvernanților au prosperat în perioada exercitării actului de guvernare”, a subliniat Godea.

Liderul PAD susține că orice umilință acceptată de Chișinău doar va spori curajul liderilor de la Kremlin. „Dacă Rusiei îi va reuși acest act de agresiune, este evident că următorul pas este integrarea cu forța în Uniunea Vamală”, a adăugat Godea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?