Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Valeriu Ostalep: Actuala guvernare s-a compromis definitiv

12 sep. 2013,, 17:49   Politică
6613 2
Foto: noi.md
Fostul viceministru al afacerilor externe și integrării europene, Valeriu Ostalep, s-a arătat indignat de declarația făcută astăzi de Vlad Filat cu privire la faptul că cineva ar încerca să obțină dividende politice din situația pe care, de fapt, în opinia lui Ostalep, tot guvernarea PLDM a creat-o.

Valeriu Ostalep a declarat pentru NOI.md că Filat și echipa acestuia sînt detașați de realitate. ”Filat ar trebui să umble de mînă cu Leancă și Gherman din sat în sat să ceară scuze pentru dezastrul la care au adus țara. Anume Filat a fost cel care a speculat și a profitat politic de pe urma dezbinării societății cel mai mult în istoria Republicii Moldova”, a opinat expertul.

Ostalep mai consideră că înghețarea completă a relațiilor politice și economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă se datorează ”politicii externe și interne absurde, promovate de această conducere incompetentă, care a atras și tensionarea relațiilor cu Tiraspolul și Comratul, scăderea record a încrederii oamenilor în guvernare și la discreditarea ideii de apropiere de UE”.

Valeriu Ostalep crede că actuala guvernare s-a compromis definitiv, iar aflarea acesteia în fruntea țării este doar în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova. “Populația Republicii Moldova își dorește nu “discuții despre integrare europeană”, ci schimbarea urgentă a conducerii țării, iar perpetuarea acestei puteri aduce oamenilor doar nenorociri. Cît de mult nu s-ar preface Filat, a venit timpul să înțeleagă că realitatea este cu totul alta decît și-ar fi dorit această guvernare. Și nici o speculație despre vinuri, geopolitică și integrare europeană nu mai poate ameți populația țării, așa cum și-o doresc cei care se fac responsabili de acest dezastru, iar răspunderea va surveni neapărat”, a concluzionat Valeriu Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?