Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Liberalii DERANJAȚI de perioada cînd Rogozin și Patriarhului Kiril vizitează Moldova

30 aug. 2013,, 12:55   Politică
4054 1
Foto: tribuna.md
Membrii Partidului Liberal sînt deranjați de perioada în care Patriarhul Kiril și vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, vizitează Republica Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, liberalii, au declarat că de fapt, prin vizita lui Rogozin pe data de 2 septembrie, cînd Transnistria pretinde că și-ar fi declarat independența, nu face decît să legitimeze această sărbătoare.

“Daca era vorba de o întîlnire între doi șefi, aceata putea să aibă loc pe 15-16 septembrie. Dar în acest caz este clar că Rogozin vine să se duca la Tiraspol”, a spus Ghimpu.

De asemenea, liderul PL critică și faptul că Patriarhul Kiril vizitează Moldova în perioada 7-8 septembrie. “Guvernanții au invitat patriarhul să sărbătorim 200 de ani de la ocupație. Or, putea fi găsită altă dată de al invita pe patriarh. Aceste invitații s-au făcut cu multă umilință”, a spus la rîndul său, deputatul Valeriu Munteanu.

Liberalii s-au arătat uimiți că în această perioadă, guvernanții nu comentează în niciun fel cele două vizite, însă „ toți sînt foarte cuminți și așteaptă cu multă umilință acesta doua vizite”.

“Vizita va fi plină de avertismente din partea oficialilor ruși. Noi ne-am ales direcția de dezvoltare și trebuie cu verticalitate să o ducem pînă la capăt’, a spus la rîndul său, liberalul Mihai Moldovanu.

Menționăm că Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin a prezentat programul vizitelor în Moldova a viceprim-ministrului FR, Dmitri Rogozin şi a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?