Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ambasadorul Rusiei a anunţat programul vizitelor în Moldova a viceprim-ministrului FR, Dmitri Rogozin şi a Patriarhului Kirill

30 aug. 2013,, 10:26   Societate
3623 0
Foto : nesmoldova.ru
Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin a prezentat, joi, programul vizitelor în Moldova a viceprim-ministrului FR, Dmitri Rogozin şi a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill.

Vizita lui Rogozin va începe luni, 2 septembrie. El se va întîlni cu vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, care este copreşedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică. Din partea Rusiei, această comisie este condusă de Rogozin, el fiind şi reprezentantul special al preşedintelui FR pentru Transnistria.

"În cadrul întrevederii vor fi abordate trei chestiuni legate de colaborarea comercial-economică dintre Rusia şi Moldova. Interlocutorii vor face totalurile în ceea ce priveşte îndeplinirea deciziilor adoptate în cadrul şedinţei din noiembrie 2012, vor discuta despre ordinea de zi a următoarei şedinţe care se va desfăşura în noiembrie la Moscova, de asemenea, vor discuta despre dinamica schimbului comercial dintre cele două state în 2013", a remarcat Muhametşin.

Diplomatul rus a mai spus că este preconizată şi o întrevedere a lui Rogozin cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Ulterior, viceprim-ministrul Rusiei va pleca la Tiraspol unde va avea un program "încărcat" pe dimensiunea socială.

În alt context, ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova a comunicat că vizita Patriarhului Kirill va începe sîmbătă, 7 septembrie la ora 15.00 cînd va sosi pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Odată ajuns în Moldova, Patriarhul va susţine o conferinţă de presă. Ulterior, Patriarhul Kirill se va întîlni cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va participa la un concert de sărbătoare organizat la Palatul Naţional.

Patriarhul va vizita mormîntul mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni la Mănăstirea de călugări din Căpriana, iar duminică, 8 septembrie Patriarhul Kirill va oficia împreună cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove o liturghie la Catedrala din centrul capitalei.

Vizita Patriarhului Kirill se va încheia cu o recepţie oficială dată de şeful statului.

Luni, 9 septembrie, va sfinţi două biserici în oraşul Bender. În aceeaşi zi, el va părăsi Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?