Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Un expert propune să se retragă treptat de pe piață valuta străină

8 aug. 2013,, 11:04   Economie
6834 1
Foto: segodnya.ua
Circulația unui volum mare de valută în Ucraina doar creează probleme pentru economia țării. Această opinie a fost exprimată de președintele Centrului analitic ucrainean Alexandr Ohrimenko.

Astfel a comentat acesta interdicția operațiunilor valutare în Siria.

"Ideea de a interzice operațiunile de schimb valutar în Siria este mai degrabă o decizie politică. Dar interzicerea operațiunilor valutare pe teritoriul Ucrainei, cu excepția celor de import, export și transferul de valută de peste hotare și în străinătate, merită atenție, "- a spus el.

Potrivit lui A. Ohrimenko, prezența în circulație pe teritoriul Ucrainei a unu volum mare de valută doar creează probleme pentru economia țării. În special, consideră Ohrimenko, circulația pe teritoriul Ucrainei a două valute, creează premise din cînd în cînd pentru probleme pe piața valutară, folosirea de valută străină decătre economia tenebră pentru operațiuni ilicite, precum și faptul că cea mai mare parte a banilor sînt retrași din circuitul economic din Ucraina și se află sub forma valutei în numerar.

"A interzice brusc circulația de valută în Ucraina este dificil: prea mult s-au obișnuit ucrainenii cu aceste "hirtiuțe verzi", dar a stabili obiectivul interzicerii treptate a circulației de valută străină în Ucraina este nu numai posibil, dar și necesar", - a subliniat expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?